Crni Pratilac (2011 ili početak 2012)- cela priča


,,Niko ne može pobeći od Crnog pratioca... Niko!"
Priča nije prikladna za mlađe od 15 godina, uznemirujuće scene (u pitanju je horor priča)
---------------------------------

Glava I

Ogromni narandžasti mesec svetleo je na sredini neba- ponoć je došla, a jeziva tišina ispuni puste ulice. Na vrhu zgrade, gledajući u najjeziviji mesec koji je ikada sijao na nebu, stajala je devojka u crnoj haljini, tamnocrvene kose i očiju iz kojih je izbijala crvena svetlost. Skakala je sa zgrade na zgradu, lako kao pero, tražeći nekoga po ulicama uspavanog grada.

 ,,Velika vladarko, ko će biti savršen za moj plan?! Pokaži mi put do njih, vodi me putem tim!"-izgovori ona i teleportova se u blizini jednog noćnog kluba. Tamo je devojka plave kovrdžave kose, obučena u mini suknju, roze top i sa visokim potpetnicama na nogama, upravo imala svađu sa jednim mladićem. Mladić: ,,Hajde... neće ti biti ništa ako pođeš sa mnom." Devojka: ,,Samo zato što sam se obukla malo otvorenije ne znači da ću da pođem sa tobom, nisam ja na prodaju, majmunčino jedna!Šta je, nikad nisi video zgodnu devojku u uskoj odeći?!"

 Crna devojka pomisli:,,Jedna od četiri pronađena."
 Dok se devojka, čije je ime bilo Meri, raspravljala sa nevaspitanim mladićem, Crna devojka je nastavila svoj put.

 Našla se ispred jedne porodične kuće, polako se približivši prozoru i videvši ženu u kasnijim dvadesetim kako uspavljuje svoje dve ćerke koje su imale košmare. Zvala se Margaret, imala je smeđu kosu i ženstvenu figuru, od odeće je obično nosila crvenu rolku, košulju, pantalone neupadljivog kroja, a na vratu joj se presijavala ogrlica koju je dobila od muža. Crna devojka: ,,I to bi bilo dve."

 Sledeća osoba na čijem se prozoru pojavila bila je Daniela. Ona je poslovna žena, obično nosi poslovno odelo, kosa joj je crna i stepenasto šišana. Crna devojka: ,,Još jedna, a onda mogu da počnem..."

 U parku, Crna devojka je ugledala poslednju osobu za svoj plan. Ona je Lauren, ima svetlo- braon kosu sa dva repa na vrhu glave, nosi ružičastu bluzu sa širokim rukavima, preko nje nosi svetloplavi top, a dole je nosila široke pantalone pastelne boje.

 Crna devojka pogleda u mesec još jednom, a zatim nestade u magli.

 Naredni dan je počeo. Margaret budi ćerke za školu, Daniela je krenula na posao, Meri spava a Lauren odlazi u šetnju.

 Daniela uđe u kancelariju u kojoj nije bilo nikoga, a zatim dođe i njen šef i reče: ,,Već si stigla? Ti si prava vrednica! Nemaš potrebe da dolaziš tako rano, odmori se malo- mogla si da odspavaš još pola sata!" Daniela: ,,Ne mogu da spavam duže, a i prija mi kada dođem ovde rano, mogu da uživam u tišini neko vreme." Šef (blago): ,,Ti si mi poput ćerke, zato želim da te savetujem da ne misliš samo na posao. Vreme prolazi, za posao će biti vremena, a ti si sada u najboljim godinama da osnuješ porodicu..." Daniela: ,,Ja ni ne planiram porodicu. Nije mi potreban muž, a sa njim ni deca, ovako mi je dobro." Šef: ,,Eh, šta ćeš da radiš jednog dana kada ostariš ovako kao ja? Bićeš veoma usamljena, starost je teška kada je provodiš u samoći." Daniela: ,,Navikla sam da budem samotnjak. Ovaj posao me održava u životu. Da nema njega, ne bih imala zašta da živim..." Šef (prekida je): ,,Ne govori takve morbidne stvari- kakva crna smrt u tim godinama? Imaš ti još puno pred sobom. Obećaj da ćeš barem razmisliti o ovome što sam ti pričao." Daniela klimnu glavom, a šef ode u svoju kancelariju.
 
 Na drugom kraju grada Margaret je razgovarala sa učiteljicom. Margaret: ,,Poslali ste mi pismo da dođem. Da li je sve u redu sa mojim devojčicama?" Učiteljica: ,,Sve je u redu što se tiče njihovog vladanja, čak su i ocene bolje od prošle godine, ali su i dalje pomalo odsutne na časovima. Da li se slažete da sa stručnim licem porazgovaraju o svojim osećanjima?" Margaret: ,,Nisam sigurna... biće im bolje uskoro, nadam se..." Učiteljica: ,,Jeste prošlo tek godinu dana, ali ipak bi trebalo..." Margaret (zadržavajući suze): ,,Neće biti neophodno, već znamo uzrok njihove odsutnosti, ali im razgovor sa psihologom neće vratiti oca."

 Meri se probudila oko deset sati i odmah otišla pod tuš. Škripanje ulaznih vrata se čulo, a zatim i škripa vrata od kupatila... neko se kretao ka tuš- kabini. Meri (uplašeno): ,,Ko je to? Odmah mi odgovori! (vrisak)" ,,Smiri se, Meri, to sam ja, Dina, kućna pomoćnica." Meri (izlazi i ogrće se peškirom): ,,Izvini, gledala sam juče horor film pa sam sad prestravljena." Dina: ,,Tako si reagovala i prošli put. Izbegavaj malo te filmove." Meri: ,,Jao, Dina, ponašaš se kao moja majka; to je samo privremeno. Horor filmovi su veoma poučni. Od kada sam počela da ih gledam, mnogo sam opreznija." Dina: ,,I vrištiš svaki put kada se probudiš pre mog dolaska." Meri: ,,Možda si u pravu.Ionako te strašne kreature nisu stvarne."

 Lauren je sedela u obližnjem kafiću sa dečkom, uživajući u prijatnom popodnevu. On: ,,Mislio sam o nečemu... zabavljamo se već godinu i po dana i svaki trenutak sa tobom je kao bajka... Možda bi trebalo da budemo bliži." Lauren (srećno): ,,Misliš, da se venčamo?!" On: ,,Da. To je sledeći korak koji sam nameravao da učinim- da te zaprosim. Želim da bude romantično." Lauren (zagrli ga): ,,Već znaš odgovor, ali slobodno učini to. (ustaje) Moram da stignem na autobus, sada će doći... Oh, kako sam srećna! Dobro, videćemo se večeras." On: ,,U redu, lepotice, sve će biti spremno."

 Pet sati popodne. Margaret i Daniela stoje na autobuskom stajalištu. Daniela (za sebe): ,,Oh, hajde već jednom, ovaj autobus uvek kasni nekoliko minuta..." Margaret: ,,Nestrpljivi ste ili žurite?" Daniela: ,,Mnogo stvari čeka neurađeno... Moram da sredim stan, nisam stigla da čistim ove nedelje." Margaret: ,,Teško je kada neko mora sve sam da završi. Ja moram po ćerke u školu, imaju časove popodne. Evo i autobusa!" Daniela: ,,Odlično!"

 Lauren dođe do autobusa, uđe i sede pored Margaret, a Daniela je sedela sama. Meri je trčala za autobusom koji tek što je krenuo, sve vreme vičući: ,,Juhu, glupi autobusu, stani! Stani!"

 Autobus se zaustavi i Meri uđe unutra. Vozač(pogleda je): ,,Kasnite... BLOODY MERY! (Krvava Meri)" Meri (izbezumljeno): ,,ŠTA?!!! Kako znate moje ime?!" Vozač: ,,Moja greška. Htedoh reći Blondy Meri (plava Meri), izvinjavam se." Meri (šokirano): ,,Šta kog đavola...?" (odlazi i pronalazi mesto pored Daniele)"

 Autobus je krenuo ka poslednjoj destinaciji...

Glava II

 Lauren (gledajući kroz prozor): Ne mogu da verujem da se konačno dešava! Suviše je dobro da bi bilo istinito! (okreće se ka Margaret)  Gospođice, da li je ovo stvarnost? Margaret (blago se nasmeši): ,,Jeste. Nešto vas je veoma obradovalo?" Lauren: ,,Da! Večeras ću se veriti!" Margaret (nasmeja se): ,,To je divno. Veridba je divan deo veze." Lauren: ,,Jeste li i vi vereni?" Margaret (tužnije): ,,Bila sam udata." Lauren (ozbiljnije): ,,Oh, razveli ste se. Izvinite." Margaret: ,,Nismo se razveli- poginuo je pre nešto više od godinu dana dok je vozio firmin automobil koji nije bio ispravan. Imamo i dve ćerke od devet i sedam godina." Lauren (tužno): ,,Oh, to je veoma strašno! Baš mi je žao zbog toga!" Margaret: ,,Hvala. U redu je."

 Meri: ,,Ovaj autobus ide kao da mu je neko izbušio gume i izvadio skoro sve delove! 'Ajde već jednom, hoću da izađem iz ovog jezivog busa sa vozačem koji zna moje ime iako ga vidim prvi put u životu!" Daniela (hvata se za glavu): ,,Kakav je to nepodnošljivi zvuk visoke frekvencije?" Meri (odjednom zatvori oči i rukom prekri lice): ,,Ne znam, ali i ja ga sada čujem!" Margaret i Lauren učiniše isto, dok drugi putnici nisu ništa čuli.

 Crna devojka pogleda autobus svojim paklenim očima, nasmeja se pakosno i reče: ,,Vreme je za... BUM!"

 Nakon njenih reči,autobus je eksplodirao u paramparčad, a sa njime su se i delovi tela putnika raštrkali po ulici. Bilo je sasvim jasno da u toj lokvi krvi nema preživelih.

 Policija je zahtevala obdukciju i ustanovila ko je sve poginuo, ali imena četiri žene nisu bila na spisku. ,,Gospodine, moja devojka je bila u tom autobusu!"- vikao je Laurenin dečko, a policajac mu je odgovorio: ,,Već sam vam rekao da nema njenog tela! Molim vas, preklinjem vas da me ostavite na miru- po ceo dan gledam leševe i krv, a sada moram i vas da slušam. Obratite se nekom drugom." On se iznervira i jako pesnicom lupi u zid i viknu: ,,Ona mi mnogo znači, ona mi je centar sveta! Zar ne mogu da je vidim još jednom, makar i mrtvu?!" Policajac ga samo sasluša, a onda se okrenu i ode.

 U mračnoj i prohladnoj prostoriji začulo se disanje, a malo potom i glasovi. ,,Kakvo je ovo mesto, kog đavola?!" upita neko, a zatim neko drugi upita:,,Gde smo to mi?". Soba se osvetli i Margaret, Meri, Daniela i Lauren prepoznaše jedna drugu. Žive su! Međutim, sve ovo ih je zbunjivalo. Šta se to desilo i kako su dospele ovde?

 Sve zajedno krenuše ka tunelu iz koga je izbijala crvena svetlost, a zatim i crni dim. Tunel je vodio ka prostoriji koja je ličila na grobnicu, po čijem podu su slobobno šetali pacovi. Lauren (vrisnu): ,,Gade mi se! (ode ka čistini) Ovo mesto je jezivo!" Daniela dotaknu jednu statuu koja je predstavljala njima nepoznatu devojku. Bila je to Crni Pratilac, devojka sa samog početka priče.

 Daniela: ,,Ova statua je tako divno urađena- motrilo se na svaki detalj, zadivljena sam. Kao da je prava osoba uzidana u kamen." Meri: ,,Kao neka mračna verzija Jessice Rabbit. Previše istaknute obline, ako mene pitaš." Margaret: ,,Ja mislim da je lepa, ali mi ovo mesto tera strah u kosti." Lauren (dotakne statuu): ,,Na njenoj ogrlici piše ,EVIL' tj. Zlo... (statua se poče pretvarati u živo biće, nateravši devojke da vrisnu i pomere se u stranu) Ona je živa!" Meri: ,,Znala sam da nije trebalo da izlazim iz kuće danas!"

Glava III

Crni Pratilac: ,,Dobrodošle u moj skromni dom." Meri: ,,Mogla bi nekad i da pospremiš ovde, imaš i pacove svuda po gajbi." Crni Pratilac: ,,Da, to su moji ljubimci. Daju lepu atmosferu mom domu." Lauren: ,,Važi..." Crni Pratilac: ,,Autobus u kome ste bile je eksplodirao, a svi u njemu su poginuli. Osim vas, kao što možete primetiti." Margaret (šokirano): ,,To je strašna tragedija! Znači li to da ste nas vi spasli sigurne smrti?" Crni Pratilac (grohotom se nasmeja): ,,Sigurno se šališ! Ja ne spašavam- Ja uništavam. Šta mislite, ko je odgovoran za eksploziju? (zli smeh) Ništa nema lepši ukus od masakra. Uskoro ćete i vi to osetiti." Daniela: ,,To je gnusno! Šta ti uopšte želiš od nas?!!!" Crni Pratilac: ,,Postaćete moji robovi. Margaret će postati The Killer Margareth (Ubica Margaret), Daniela će postati Dark Daniela (Mračna Daniela), Lauren će biti Dangerous Lauren (Opasna Lauren) a Meri... Bloody Mery." Meri: ,,Haha, koji kliše, Krvava Meri. Ti misliš da ćemo mi pristati da se igramo supernegativaca sa tobom?" Crni Pratilac: ,,Naravno da možete odbiti, ali onda se možete oprostiti od svih koji vam znače. Sve ću ih naći, jednog po jednog, a onda ću ih sve pobiti." Margaret: ,,Ne možeš..." Crni Pratilac: ,,Mogu i hoću, tako da bi vam bolje bilo da me ne iskušavate. Imate jedan dan da se oprostite od svog starog života, a onda ćete ponovo biti ovde. Ako pokušate da pobegnete, biće mi zadovoljstvo da likvidiram jednu po jednu osobu iz vašeg života. Izbor je na vama."

 Jutro. Meri se probudila rano, time iznenadivši Dinu. Dina: ,,Da li si imala problema sa spavanjem? Baš si rano ustala." Meri (nakon nekoliko trenutaka tišine): ,,Ovo mora da mi bude najlepši dan u životu. Odlazim do butika da kupim najlepšu i najskuplju haljinu, a onda ću kupiti najskuplje cipele, a zatim otići kod frizera da se doteram i na kraju odlazim u najbolji klub sa Jessicom, Jul i Deinom. Naručivaću samo najskuplja pića dok se sve ovo ne završi..." Dina (uplašeno): ,,Šta da se završi? Jesi li dobro, Meri? Reci mi ako nešto nije u redu." Meri: ,,Sve je u redu... Selim se. Ne pitaj me ništa, samo želim da ti se zahvalim za sve ove godine od kada si uz mene. (vadi novac iz novčanika) Ovo je plata za ovaj mesec i dodatni novac dok se ne snađeš za novi posao." Dina: ,,Ne radi se o novcu; zašto odlaziš tek tako? To uopšte ne liči na tebe! Sigurno postoji razlog!" Meri: ,,Nije važno, Dina. Zbogom. (odlazi i ostavlja Dinu samu)"

 Daniela je došla na posao ranije. Šef (ulazi u kancelariju): ,,Oh, hvala nebesima, živa si! Premirao sam od straha kada sam čuo vest da je autobus eksplodirao, mislio sam da si u njemu!" Daniela: ,,Ja... sam morala da svratim do prodavnice i autobus je krenuo bez mene..." Šef: ,,Vidiš da si imala ludu sreću!" Daniela(u sebi): Teško da bi se ovo moglo nazvati srećom..."

 Laurenin dečko je sedeo sam pored vode i povremeno zaplakao, misleći da je Lauren mrtva. Pogledala ga je iz daljine, ne znajući kako da se oprosti od njega na bezbolan način. Nije mogla da raskine sa njim, to bi bilo previše bolno za oboje. Polako mu je prišla.  Lauren: ,,Ja sam, okreni se." Dečko (iznenađeno): ,,Živa si?! Ti si živa! (zagrli je i zaplaka) Kako to da si preživela?" Lauren: ,,Izašla sam dve stanice pre toga..." Dečko: ,,Nisam oka sklopio cele noći, bojao sam se da si unutra... Drago mi je da te vidim!" Lauren (tužno): ,,Moram da... odem. Neće me biti ovde neko vreme, ne znam koliko dugo." Dečko: ,,Čućemo se telefonom svaki dan, čekaću te dok se ne vratiš..." Lauren (prekida ga): ,,Ta rođaka kod koje idem je odsečena od sveta i... nećemo se videti neko vreme uopšte..." Bilo je teško smisliti savršenu laž za rastanak.

 Margaret je bilo najteže da se oprosti od ćerki. Ceo dan je provela sa njima, plašeći se da ih možda više nikada neće videti. Uveče je vodila razgovor sa svojom svekrvom o svom odlasku. Margaret: ,,Moram otići na poslovno putovanje... potrajaće neko vreme, pa vas molim da čuvate devojčice dok se ne vratim." Svekrva: ,,Pa dobro onda... A gde ideš?" Margaret: ,,Ne znam... hoću reći, u pitanju je nekoliko različitih gradova pa nisam mogla da ih zapamtim." Nadala se da će ta laž pokriti situaciju dovoljno dok se ne izvuče iz kandži Crnog pratioca.
 Samo jedan dan nije bio dovoljan za sve što su htele da urade.

Meri je uradila sve što je rekla da će uraditi: kupila je kratku i svetlucavu haljinu pošto je znala da će kao Bloody Mery nositi onu odvratnu belu haljinu koja više liči na džak nego na odevni predmet. Frizer joj je napravio predivnu frizuru, a potpetnice koje je kupila su bile isto crne, kao i haljina. Uživala je sa svojim prijateljicama u provodu, a onda u ponoć krenu kući.

 Margaret tiho uđe u sobu svojih ćerki, poljubi ih po poslednji put i izađe, ne želeći da razmišlja o tome da ih možda više nikada neće videti.

 Lauren je tokom dana razmišljala da pobegne ali se plašila za živote svojih voljenih, pa je na kraju odustala.

 Daniela je rešila da napiše poruku krišom, kako bi drugi znali da je živa ili se barem nadala da će biti. Nije smela ikome reći i tako ih izložiti opasnosti. Umalo je bila otkrivena kada ju je kolega upitao šta to piše, a ona je nevešto odgovorila da je u pitanju obično pismo. Sakrila je poruku ispod kompjutera.

 Bio je to kraj njihovog života na Zemlji... Poslednji dan svog života provele su mirno... A onda je svanulo.

 Probudile su se u onoj mračnoj prostoriji. Crni pratilac: ,,Dobrodošle u svoj novi život! (ostale je pogledaju sa prezirom) Vreme je za vašu transformaciju. Nakon što izgovorim čaroliju, naći ćete se u četiri različite prostorije, a onda ćete umreti na isti način na koji ćete kasnije ubijati ostale."

 Izgovorila je čaroliju i one se nađoše u četiri različite prostorije.  Meri se našla vezana za stolicu, Lauren u dubokom kazanu koji je stajao na vatri, Margaret je bila vezana za klinove na zidu, a Daniela vezana za pokretnu traku električne testere nalik onima u pilanama. Šta li će se desiti?

Glava IV

 ,,Gde je ta prokleta utvara,ovde postaje vruće!"- povika Lauren, trudeći se da izađe iz kazana u kome je voda već postala vruća. Plakala je od agonije, znajući da će biti živa skuvana.

 Crni Pratilac uđe kod Meri. Pakosno se nasmešila, a zatim uzela nož u ruke. Meri: ,,Mrzim noževe, sklanjaj to od mene, nikada neću ubiti nekog nožem!" Crni Pratilac: ,,Znaš šta je zabavno kod noževa? Možeš da se igraš koliko hoćeš! (poseče Merinu ruku te ova ciknu) Ako misliš da je to zabavno, gledaj tek ovo! (zabode nož u njen stomak, time je nateravši da vrišti od bolova)  Možeš nešto i da odsečeš. (uze Merinu šaku i, jednim potezom noža, odseče joj prst) Nije li ovo zabavno?! Mogu da ti zarijem nož u vrat, ali je tvoj plač muzika za moje uši. Uživaću još malo, moram da i drugim devojkama pružim zabavu, nije fer da se ti zabavljaš, a one da čekaju." Meri: ,,Poludela si! Ti si poludela!" Crni Pratilac: ,,Znam. Znaš šta? Malo si mi dosadila. Gotovo je sa tvojim životom! (zariva joj nož u vrat) Za dva sata postaćeš Krvava Meri, vidimo se tada."

 Crni pratilac uđe kod Daniele. Daniela: ,,Da nećeš možda da me iseckaš na komadiće? To je verovatno jedina stvar koju možeš uraditi na ovoj glupoj testeri!" Crni Pratilac: ,,Bravo, sjajno zaključuješ! (uključuje testeru)  Vidimo se kasnije, ili bolje da kažem, ja ću tebe videti kasnije..." Daniela: ,,Dođavola, sve sam bliža oštrici... AAAAAAAAAAA!"

 Margaret je više razmišljala o tome da li će njene ćerke biti dobro nego da li će je Crni Pratilac ubiti, ali joj nije bilo svejedno kada ju je dozvala- krv u njenim žilama se sledila. Crni Pratilac: ,,Vreme je da ti umreš i da na tvoje mesto dođe The Killer Margareth! Sigurna sam da nemaš poslednju želju, ali čak i da je imaš nemaš dovoljno vremena da mi je ispričaš. Zbogom... tvojim udovima, za početak (pretvori se u kosača i odseče Margaretinu ruku), a onda ću ti olakšati muke, (odseca drugu ruku i obe noge) time što ću te obezglaviti. (odseca glavu i izlazi iz prostorije) Doviđenja, Margaret." To je, bez sumnje, bila najveća patnja koju je Margaret ikada osetila, kratko ali izuzetno bolno iskustvo.

 Umesto da posle ode kod Lauren, Crni Pratilac je otišla do sobe sa testerom. U njoj više nije bila Daniela, već napola sečeno telo sa lokvom krvi, iznutricama,a na nekim delovima su se videle i kosti. To bi bio odvratan prizor za svakog, osim za Crnog Pratioca- ona se samo zadovoljno nasmeši i krenu ka Lauren.

 Laurenino telo se polako raspadalo u ključaloj vodi. Lauren je već bila mrtva, te Crni Pratilac skloni kazan, čekajući da se odvije transformacija u Dangerous Lauren.

 Dva sata kasnije,u glavnu odaju ulazile su: Bloody Mery u beloj haljini prekrivenoj krvlju, Dark Daniela u majici bez rukava i crnim pantalonama, sa rukavicama bez prstiju na šakama, The Killer Margareth sa crnom haljinom do poda koja je na sebi imala kapuljaču, kao i Dangerous Lauren obučena u krvavo crveni top sa mrežastim 3/4 rukavima i predelom oko stomaka i u crvenu suknju do polovine butina.

 Crni Pratilac: ,,Vreme je da se podelite i odaberete svoje žrtve. Dark Daniela, ti ćeš ubijati muškarce, The Killer Margareth je zadužena za starije ljude, Bloody Mery će postati košmar dece, a Dangerous Lauren će ubijati žene. Krenite! Prva koja skupi dvadeset žrtava dobija nagradu."

 Te večeri su sve dovele svoje žrtve u svoje odaje i sve ih ubile na način na koji su i one umrle. Skloništem je odzvanjao vrisak žrtava dok su trpele agoniju koju su im mračne kreature priredile. Lauren je svojoj žrtvi izvadila srce, stavivši ga na policu, a to je nastavila da radi i sa ostalim žrtvama, te je za nekoliko nedelja imala ,,Kolekciju mrtvih srca".

 Nekoliko dana nakon nestanka, porodice i bližnji devojaka su se zabrinuli. Margaretina svekrva i Laurenin dečko su bezuspešno pozivali broj telefona kako bi dobili bar neke vesti od njih, a Dina se brinula za Meri. Danielin šef, koji joj je bio najbliža osoba u životu, prijatelj njenog preminulog oca, raspitivao se kod kolega da li je neko od njih video nešto čudno dana kada su je poslednji put videli. Jedan od zaposlenih se javio: ,,Video sam da piše nešto i pitao sam je šta je to, a ona mi je rekla da je to obično pismo... Ne znam stvarno šta bi to moglo biti." Šef (hvata se za glavu): ,,Imali smo čudan razgovor pre neku nedelju... Pominjala je da joj je ovaj posao sve u životu... Da se nešto loše desilo na poslu bio bih siguran da je učinila sebi nešto nažao! Ne znam da li bi to učinila i ovako... Nadam se samo da je živa i zdrava! Ovo uopšte ne liči na nju. Nadam se i da to nije oproštajno pismo."

 Dark Danielina odaja: D. D je uhvatila muškarca od tridesetak godina i privezala ga za testeru, spremajući se da uključi dugme.  Muškarac: ,,Imam li pravo na poslednju želju?" D. D: ,,Ne. Nema vremena za takve trivijalnosti." Muškarac: ,,Ništa veliko- ako već moram da umrem, hoću da... znaš... po poslednji put budem sa nekom zgodnom devojkom, a ti si neverovatno zgodna u toj odeći i..." D. D.: ,,To hoćeš? (približava mu se) Jadno. Od svih gluposti koje si mogao da izgovoriš, tebi je stalo do toga?! Ja sam tvoj ubica, razumeš li? JA ĆU TE UBITI. Nije ni čudo što nemam poriv za vama- većina vas samo gleda izgled a, ako nismo dovoljno zgodne, onda smo vam odvratne. Da si me video pre petnaestak godina verovatno bi mi se smejao u lice, a sada bi bio spreman da protraćiš svoju prokletu poslednju želju na nešto nevažno. (odlazi do testere i pali je)  Žene nisu objekat, tupsone, mi smo bića kao i vi." Muškarac (panično): ,,Ti si zlobnica!" D.D: ,,Da, jesam, ali to ne znači da nisam u pravu. Ja samo gradim svoju mržnju iz onog što sam našla u telu osobe koju nastanjujem. Izgleda da je baš bila razočarana u vašu vrstu. (Čovek polako biva sečen pod električnom testerom, a oštri zupci prolaze kroz njegovo telo kao kroz puter) Divno, jedan manje. Uživaću u njegovom pogubljenju."

Glava V

The Killer Margareth-ine odaje: T.K.M vezuje svoju žrtvu lancima za klinove na zidu. Čovek od oko sedamdesetak godina, i dalje vitalan i mladolik za svoje godine, panično je gledao oko sebe i rekao: ,,Zašto sam došao ovde? Ko si ti?" T.K.M: ,,Osećam bes žene u čijem sam telu... Ona je imala problem sa svojim roditeljima- mrzeli su njenog muža i proklinjali ga sve dok nije poginuo pod čudnim okolnostima... Ona je sada zamrzela njih i tako ja sada mrzim vas. Divan krug mržnje, ali vi ste najslabija karika u tom lancu, pa zato ispadate. Pozdravite svoje prijatelje. (uzima kosu u ruke i, nakon odsecanja udova, obezglavljuje čoveka i udaljava se)"

 Dangerous Laurenine odaje: D.L posmatra žrtvu u dubokom kazanu, uživajući u njenim vapajima. D.L.: ,,Kako prijatan zvuk bespomoćnosti. Možeš li malo glasnije? Vrištiš suviše tiho." Žena: ,,Pusti me, molim te, pusti me odavde!" D.L.: ,,Ne. Neću da te pustim, treba mi srce za moju kolekciju. Nisam stigla da ti pokažem svoju kolekciju, baš mi je krivo zbog toga. Vidiš kako se lepo družimo, imamo dovoljno vremena da se ispričamo dok te ta voda, koja postaje sve vrelija, ne ubije." Žena: ,,Osećam da mi noge gore! Pusti me odavde, za ime sveta! Imaj milosti!" D.L. :,,Ali, zar ne uživaš da razgovaraš sa mnom, zar sam toliko loš sagovornik? Ista si kao sestra ove devojke iznutra, samo hoćeš da odeš. Ja sam htela da ćaskamo kao sestre, ali ti nećeš to da radiš. (stavlja drva na vatru)  Razočarala si me! Ne želim više da te gledam! (izlazi iz sobe)"

 Nakon tri sata izvadila je srce žrtvi i rešila se tela.
 Bloody Mery-ine odaje: Kao što možete predpostaviti, Bloody Mery-ine odaje bile su horor za svakog roditelja. Možda će neki od vas hteti da preskoče deo koji sledi.

 B.M: ,,Zdravo, mali dečače." Dečak: ,,Gde sam ja? Hoću kući, mama će se ljutiti ako ne dođem na vreme." B.M.: ,,Oh, ne brini za svoju mamu, ona se više nikada neće naljutiti na tebe. Izgleda da je nisi slušao kada ti je rekla da ne budeš napolju kada padne mrak, zar ne?" Dečak: ,,Plašite me!" B.M: ,,I trebalo bi da se plašiš! Devojka pre mene se isto tako plašila, ali ona nikada nije imala mamu i tatu uz sebe da je uteše i kažu joj da je sve u redu, bila je uglavnom prepuštena drugim ljudima. Čak joj je i pre smrti dugogodišnja kućna pomoćnica predstavljala zamenu za majku, jer pravu majku nije briga. Preneću tvojoj mami tvoje pozdrave. (vadi nož iz rukava i završava svoj posao brzo i bez previše okolišanja)"

 Svih dvadeset žrtava prošlo je kroz pakao mračnih kreatura, koje su sa svakom narednom žrtvom bile sve okrutnije i pokazivale sve veću hladnokrvnost.
 Prošlo je mesec dana od transformacije, sve devojke su prikupile po dvadeset žrtava, te su došle do Crnog Pratioca da traže svoju nagradu." D.D.: ,,Obećala si nagradu, sada ispuni obećanje!" D.L.: ,,Bolje bi ti bilo da nas ne zavlačiš, jer ću uživati u dodavanju tvog srca svojoj kolekciji." T.K.M: ,,I potrudi se da nagrada bude dostojna naše efikasnosti." B.M.: ,,Pa,šta je nagrada?" Crni Pratilac: ,,Htela sam da pobednici poklonim neke privilegije, no borba je nerešena i mislim da bi trebalo povećati uloge. Reći ću vam koga ćete dovesti ovde- prva koja ubije svoju žrtvu dobiće slobodu, može postati poput mene i napraviti sopstvenu armiju, ili pak raditi sama po svojoj volji, dok će ostale tri ostati pod mojom komandom i slušati moja naređenja." T.K.M.: To zvuči sjajno." Crni Pratilac (ispisuje nešto na papiru i deli im): ,,Dovedite ove osobe do večeras- čekaću vas."

 Danielin kolega je slučajno naleteo na kovertirano pismo skriveno ispod kompjutera i odmah obavestio šefa. U njemu je pisalo:

 ,,Šta god da se desi, želim da znate da me je neka mračna kreatura pod nazivom Crni Pratilac naterala na to. Nikada ne bih povredila ni sebe ni druge i stoga se plašim šta će ona zahtevati od mene. Ako ništa drugo, znajte da vas nisam namerno napustila niti bih to ikad uradila. Vidimo se ponovo, nadam se."
Daniela

 Šef: ,,To znači da ju je neko kidnapovao, moram da obavestim policiju! (uzima telefon u ruke, ali ga utvara u crnom uzima i on ne stiže to da učini)."

 Veče je palo i kreature se skupiše oko kruga u kome je stajala Crni Pratilac, zadovoljno osmatrajući oko sebe. Devojke pomisliše kako će konačno dobiti svoju slobodu, ali su onda pogledale žrtve drugih devojaka- to su bili njihovi bližnji!  The Killer Margareth držala je Danielinog šefa, Dangerous Lauren Dinu, Dark Daniela Laureninog dečka a Bloody Mery Margaretinu decu! Iako im je mozak bio ispran, nisu mogle dozvoliti da njihovi bližnji budu ubijeni...

Glava VI

 Crni Pratilac: ,,Možete početi sa masakrom!" Laurenin dečko: ,,Dušo, šta ti se desilo, ne ličiš na sebe!" Margaretine ćerke: ,,Mama, spasi nas!" Šef: ,,Daniela, mislili smo da si mrtva... ali ne razumem šta se ovde dešava!" Dina: ,,Meri, zašto mi nisi rekla za ovo?" T.K.M. (Bloody Mery): ,,Da se nisi usudila da povrediš moju decu!" B.M.: ,,Ne garantujem to ako Dangerous Lauren povredi Dinu!" D.D. (The Killer Margaret): ,,Onda i ti pusti mog šefa!" D.L. (Dark Danieli): ,,A da li ćeš ti pustiti mog voljenog? Da li garantuješ da hoćeš?" D.D.: ,,Ne." B.M: ,,Ni ja." T.K.M: ,,Onda igramo tako!"

 Svima zadrhta ruka. Ukoliko ubiju nekog ko znači nešto drugoj osobi, možda će druga devojka ubiti onog ko znači njima! Suviše teška odluka.
 
 T.K.Margareth baci oružje na pod i obrati se Bloody Mery: ,,Sloboda mi ništa ne znači ako moje ćerke stradaju, nemoj ih ubiti- one su mi sve na svetu!" U tom času ona se ponovo pretvori u Margaret i pođe da zagrli svoje ćerke. Bloody Mery je iskoristila priliku i zgrabi Danielinog šefa, ostavivši Margaret sa devojčicama na drugoj strani.

 Crni Pratilac je kiptela od besa, no očekivala je da druge devojke neće podbaciti i da će joj prirediti krvavu predstavu.

 Šef: ,,Morate se otrgnuti!" (Bloody Mery prislanja oštricu noža na njegov vrat)" Laurenin dečko: ,,Lauren, osvesti se pre nego što bude kasno!" Dina: ,,Meri, ti nisi ubica, ti si devojka koja voli da se zabavlja!"

 Još jedno oružje pade na zemlju- Daniela je ponovo bila ona stara, a zatim i Meri i Lauren potrčaše ka svojim bližnjima, zagrlivši ih ne obraćajući pažnju na, sada već potpuno obuzetu besom, Crnog Pratioca. Ona je samo pogledala u devojke svojim pakleno crvenim očima,a zatim nestala u dimu.

***

 Pre nego što su shvatile što su shvatile šta se upravo desilo, odjednom se nađoše u istom autobusu u kome su bile pre nekoliko nedelja.

 Meri (šokirano): ,,Nemoguće! Ja više ne znam šta je istina, a šta iluzija!" Margaret: ,,Žive smo! Znači da je sve ono bio samo san ili..." Daniela: ,,Možda Crni Pratilac ni ne postoji?" Lauren (pogleda u telefon): ,,Da li je i vama stigla poruka od broja koji se završava sa tri šestice? Jezivo, ali ipak ću je otvoriti." Sve ostale: ,,Da, i mi imamo tu poruku!"

 U poruci je pisalo: ,,Ispostavilo se da vi niste materijal za moju armiju- mislila sam da ste žešće, no vi ste ispale obične cmizdrave osobe koje se vezuju za trivijalne stvari poput porodice. Evo,vratila sam vas u vreme kada su ovi beznačajni ljudi u ovom beznačajnom autobusu i dalje živi, a vi niste ubili nikoga. Zauzvrat, ako ikome drugome kažete za moje postojanje i odate moju tajnu, pozdravite se sa onima za kojima ste maločas kukali. Kao podsetnik na vreme provedeno pod mojom komandom, na ramenu su vam ostali inicijali onoga što ste bile- oni su tu da bih vas pronašla u svako doba. Nemojte ni pokušavati da idete protiv mene jer NIKO NE MOŽE POBEĆI OD CRNOG PRATIOCA. Niko!"
 
 Lauren: ,,Uh, kažem vam da je jezivo." Meri: ,,Da- kako je ovolika poruka mogla da stane u samo jednom SMS-u?! Margaret: ,,Pogledajte tamo, na vrhu one zgrade- to je ona!"

 Crni Pratilac ih je gledala iz daljine. Devojka u crnoj haljini, tamnocrvene kose i očiju iz kojih je izbijala crvena svetlost, pomno je pratila autobus koji se kretao. Niko drugi nije mogao da je vidi. Pakosno se nasmeši, a zatim nestade obavijena crnim dimom...

Kraj
Suzana Ristić Suza
31.3.2017 god 10:26 god
original pisan krajem 2011-te,možda i početkom 2012-te
-------------------------------------

Pogovor

 Nisam verovala da će i ova priča doživeti svoje ponovno pisanje jer sam je, citiram samu sebe, opisala kao ,,najdosadniju priču" i sebe nazvala ,,piscem ove katastrofe". Ipak,videla sam da ima potencijala i da sam možda bila previše gruba prema njoj. Zamišljena kao horor priča, trudila sam se da to i bude. Ono što je nedostajalo prvi put je više tih ,,bolesnih" detalja, što sam sada dodala i učinila priču jezivijom. Za mene reč ,,jezivo" označava nešto zanimljivo, prosto se naviknete na to uz metal muziku.😂

 Priča stvari govori o tome da su  (prosečnim) ljudima važniji oni koji su uz njih uvek, tj. oni koje smatraju porodicom, nego oni sami sebi. Tu se sreću četiri oblika figure porodice, ujedno i četiri instikta: potreba za nežnošću i pažnjom (majčinska figura), potreba za autoritetom i zaštitom (očinska figura), potreba za ljubavlju i povezanošću (tj. figura srodne duše) i tu je potreba za zaštićivanjem slabijeg (figura dece). Te figure su bile i u originalu (osim očinske figure), a sada sam se više pozabavila psihologijom. Dodala sam psihološku stranu i u izbor njihovih žrtava: Daniela je imala problem sa ismevanjem u toku puberteta, što je uticalo da počne da prezire mlađe muškarce, Lauren je zapostavljana od strane sestre koju je smatrala svojim uzorom, Meri nije imala dovoljno pažnje svojih roditelja, a Margaret je kivna na svoje roditelje zbog njihovog nepodržavanja i njihove netrpeljivosti prema zetu.

 Zadržala sam kraj iz prvog dela u kome niko nije mrtav, ali u ovom Crni Pratilac otkriva da će pronaći nove osobe za svoje planove. Da li joj je to pošlo za rukom, nećemo saznati u ovoj priči jer je ostavljeno kao misterija. Ipak, kako je i ovaj pogovor napisan ranije (izmenjujem u hodu ako nešto ima da se doda 😂), mogu vam reći da sam napisala drugi deo, ali to je trenutno jedna od tri najnovije priče (u trenutku kucanja), pa ima još vremena do nje. Nismo još počeli ni sa mojim  (kompletno) morbidnim pričama, moraću psihički da se pripremim za to.😐

 Važna gramatička stavka je da se glavni lik zove CRNI PRATILAC, a ne CRNA PRATILJA, kako bi logički bilo ispravnije. Ona ne predstavlja žensku osobu, već okultnost, tj. njen pol nije bitan sam po sebi jer ona nije osoba. Na osnovu priče se može zaključiti da ona ne predstavlja viši čin iako ima svoju armiju. Uopšte nisam mešala religiju u ovu priču, tako da Crni Pratilac nije predstavnik antihrišćanstva ili tako nešto, ja nju doživljavam kao kreaturu stvorenu u neke druge svrhe, a njena gospodarica je verovatno izvor jake energije zla, mnogo jača od Crnog Pratioca.

 Dakle, za ljubitelje kratkih ali intenzivnih štiva, nadam se da je ova priča dobila ,,renoviranje" koje će se dopasti nekome. Ova priča je ipak ostala na tronu mojih jezivijih priča svih ovih godina, kao što je i bilo planirano od samog početka.

U originalu nije napisan datum pisanja, nisam sigurna da li je pre ili posle priče koju sam morala da preskočim (suviše lična i morbidna za početak), sledi jedna od, začudo, pozitivnijih priča, što je malo čudno u odnosu na to kada je napisana🤔

Vidimo se ponovo uskoro! 😉

Comments

Popular posts from this blog

Amortica

Tišina (2023) - nova pesma